Aids 3; het einde...
Door: Niek de Goeij
Blijf op de hoogte en volg Niek
01 April 2004 | Honduras, San Pedro Sula
Hola tod@s,
Dit is het laatste hoofdstuk van het verhaal aids 1 en 2, over de vader van twee meisjes die opgroeien in het meisjeshuis Our Little Roses (www.ourlittleroses.nl) in Honduras. De vader van laly (19 jaar) en Elizabeth (17), waar ze van weggenomen zijn door de kinderrechter omdat hij hen zo mishandelde bleek stervende te zijn van Aids. De meiden hoorden dit afgelopen vrijdag en moesten op korte termijn beslissen of ze hem op zijn sterfbed wilden bezoeken en dat hebben ze afgelopen zondag gedaan. In een verschrikkelijke omgeving van 15 mensen die kansloos lagen te creperen van deze ziekte, ontmoetten ze voor het eerst in 7 jaar langer dan 5 minuten hun vader. Hij was nog slechts de schaduw van de grote man die hij eens geweest moet zijn. Broodmager en duidelijk lijdend lag hij in een bed. Daar hebben de meiden afscheid van hem genomen, zo goed en zo kwaad als het gaat van een vader die 10 jaar geleden al stopte vader te zijn en die nu op een mensonwaardige manier sterft.
Gisterenavond om half zeven ging ik naar mijn kantoor en daar stonden de zusjes te wachten. Laly vertelde me dat hun vader afgelopen maandag is overleden en inmiddels ook begraven is. De wet in Honduras eist dat overledenen binnen 24 uur begraven worden en dat is in dit geval gedaan. De moeilijke comunicatie zorgde ervoor dat we het hier niet op tijd wisten om de begrafenis bij te wonen. De meiden waren erg aangedaan, hoewel ze beiden aangaven dat het voor hem maar beter was. Hun gezin is nu weg; praktisch gezien zijn het wezen. Don Manuel is gestorven.
Na de paasvakantie zullen we proberen het graf te bezoeken zodat een eindpunt gevonden kan worden in het ambigue verhaal rondom de vader van deze meiden.
Groetjes uit inmiddels heet San Pedro Sula,
Niek
P.S.: het hele verhaal rondom de vader van Laly en Elizabeth is te lezen door te beginnen bij het bericht "Aids", waarna "Aids 2" volgt.
P.P.S.: voor mij is niet alles drama en ellende; ik ga met Abigail voor 9 dagen door Guatemala en Belize reizen. Zo goedkoop mogelijk van onze piepkleine missionarissensalarissen, wat de hele aangelegenheid alleen maar leuker maakt!
Groetjes uit inmiddels heet San Pedro Sula,
Niek
01 April 2004 - 21:45
Ma En Pa De Goeij:
Ga maar hoor Niek. En geniet samen met Abby van deze vakantie. -
01 April 2004 - 21:45
Ma En Pa De Goeij:
Ga maar hoor Niek. En geniet samen met Abby van deze vakantie.