26 lentes jong.... - Reisverslag uit San Pedro Sula, Honduras van Niek Goeij - WaarBenJij.nu 26 lentes jong.... - Reisverslag uit San Pedro Sula, Honduras van Niek Goeij - WaarBenJij.nu

26 lentes jong....

Door: Niek de Goeij

Blijf op de hoogte en volg Niek

08 Maart 2004 | Honduras, San Pedro Sula

Hola Tod@s,

Afgelopen vrijdag 5 maart, heuglijke dag, vierde ik mijn 26ste verjaardag in Honduras. Waar ik in 2002 mijn verjaardag hier vierde in de regen, was het nu een stralende morgen op Caribisch duikparadijs Roatan waar ik een week gedoken heb met mijn zus en haar vriend. Ik had me evenwel voorgenomen om mijn verjaardag te vieren met de meiden van Our Little Roses (www.ourlittleroses.nl) en dus vertrokken we die dag (veel te vroeg) met een bromvlieg van een vliegtuigje naar San Pedro Sula, waar de knuffels van de meiden en de enorme hitte (tussen de 35 en de 40 graden) me het gevoel gaven thuis te komen. Die avond wilde ik lekker taart uitdelen aan de meiden en met een biertje in de hangmat een klein feestje vieren, maar er was vanalles gepland waar ik niets van af wist dus dat zat er niet in.
Ik begreep alleen dat er om 19:00 uur in mijn huis een bbq gepland stond waar mensen voor waren uitgenodigd en ik had geen idee wat er stond te gebeuren. In allerijl dus maar boodschappen gedaan en een lading Corona's en Salva Vida's ingeslagen. Daarbij een paar dozijn flessen cola om de meiden van Our Little Roses op te trakteren. Ook kocht ik voor hun een halve vierkante meter taart die ik liet opspuiten met de tekst "Gefeliciteerd Niek Schoonheid". De cola en de taart heb ik vervolgens in twee etappes (eerst de kleintjes, daarna de oudere meiden) uitgedeeld na inontvangstname van een paar dozijn verjaardagskaarten en een paar honderd kussen. Verjaardag vieren met de meiden was dus weer erg gezellig en knus.
Hierna naar huis geracet om snel te douchen en af te wachten wat voor een fiësta gepland was voor mijn verdere verjaardag en inderdaad stond een paar uur later een clubje rondom een bbq wat vlees te roosteren (typisch dat de mannen hier nooit in de keuken staan of koken behalve als er een bbq bij komt kijken). Het werd erg gezellig en de Corona's werden razendsnel naar binnen gewerkt zodat iedereen naar goed Hondurees gebruik om een uur of 11 weer naar huis kon. Ik was daar wel blij om want de vermoeidheid was algemeen en zo konden we op tijd naar bed en de plannen om naar discotheek Confetti's (the place to be) te gaan gewoon lekker vergeten en een nacht heerlijk snurken.
Nu is de vakantie weer voorbij en ben ik weer gewoon aan het werk. En dat is dan eigenlijk ook wel weer lekker.

Ik hoop dat het jullie allen goed vergaat, groetjes vanuit "heteluchtoven" San Pedro Sula,
Niek
(26 lentes jong)

• 08 Maart 2004 - 17:20

Dusty:

wauwww schone jongeling, wat heb jij een superverjaardag gehad. Heel leuk om dit te lezen. By the way, ik moet er niet aan denken om in die heteluchtoven te verblijven dus stuur ik jou een koele bries vanuit Zuid Limburg. Keep cool
    liefs van mij