Beetjes gewoon goed nieuws.
Door: Niek de Goeij
Blijf op de hoogte en volg Niek
19 April 2005 | Honduras, San Pedro Sula
Hallo hallo....
niks speciaals deze keer, eigenlijk gaat alles gewoon wel zijn gangetje. Ik heb zelfs wat korte verhalen met goed nieuws om te vertellen:
* Fiets: mijn die 2 weken geleden gestolen werd is niet terecht. Het goede nieuws is dat Daan aangeboden heeft mijn nieuwe fiets te betalen en zo kwam het dus dat ik vorige week voor €62 bij Dibisa een nieuwe, wijnrode, mountainbike kon kopen. Belachelijk goedkoop want die fietsen zijn best wel kek, en ik heb er al weer heerlijk mee lopen racen. Door de regen een baleadaatje halen, effe naar de supermarkt of gewoon Abby en ik met zijn tweetjes erop naar de Gym. Lekker hoor, dus Daan: bedankt!
* Qua verdere mobiliteit: de auto! Abuelito TUTU heeft gisteren een voorzichtige proefrit om het huis gemaakt. Stationair liep ie best lekker, maar je hebt een iets assertiever bakje nodig om in San pedro Sula te overleven dan een autootje dat maximaal 20 km per uur gaat. Abuelito TUTU en ik naar de "taller", een spuit chemicalien de motor in, bougies schoonmaken en het was weer gefixed, althans zo lijkt het. Waarschijnlijk sta ik er over drie weken weer bij de garage, maar goed, een kniesoor die zich daar druk om maakt. Bovendien heeft de hele reparatie me precies €1,25 gekost, dus dat gaat ook nog wel.
* Dat ik weer mobiel ben is wel fijn, want komende vrijdag zetten mijn ouders weer voet op Hondurese bodem. En dag of tien kunnen we weer piña coladas maken, aan het strand zitten, eten en veel bijpraten. Ook mag ik dan eindelijk weer naar Roatan, dagje of 3. Weer een duikje wagen, snorkelen met papa, biertje drinken aan het water. En natuurlijk elke ochtend met de auto naar het hotel Copantl om daar heerlijk met pap en mam te ontbijten!!!?!
* De Oma: de oma van mijn straathomies E&N is er weer een stuk beter aan toe. Volgens mij komt dat door de bijna €60 aan medicijnen die we voor haar hebben gekocht, volgens hen komt het, ECHT WAAR, door de twee eende-eieren en het limoentje op de borst die de boze geest heeft uitgedreven. Hoe het ook zij, de goede dame is weer op de been. Probleem blijft nog het vermoeden van TBC of andere longaandoeningen, onder meer van de meer dan 55 jaar die ze heeft gerookt. Maar E&N zijn veel minder ongerust nu. Probleem is wel dat nu iedereen in die familie denkt dat we vanalles en nog wat kunnen finacieren: E is al twee keer langsgestuurd door zijn moeder voor geld voor eten.
* Doña B.: Doña B is het poetsgeweten van Roy en mij. Deze oudere dame komt eens in de week onze appartementjes poetsen, de gangen en eens ene keer een hemd strijken. Meestal doet ze dat om goed te maken voor de "provisie-pakketten" die ik voor haar koop, zodat er in ieder geval weer voor een paar weken rijst, tortillas en bonen gegeten kan worden door haar en haar enige dochter. Doña B's elektrische kookplaat werd vorige week uit haar krotwoning gestolen. "Dat was het einge dat de moeite van het stelen waard was", volgens een laconieke Doña B zelf. Vanochtend hebben Roy en ik een nieuw plaatje "voorgefinancierd" zodat ze nu een week of drie onze hemden moet komen strijken voor niets. Maarz e heeft wel een nieuwe kookplaat.
* De kolonisten van Catan: een van mijn beste ideeen en slechtste ideeen van dit kalenderjaar. Het verslavende spel van Klaus Teuber zorgt voor veel plezier, we hebben zo ongeveer het hele natte weekend door gespeeld. Nadeel is dat voorheen nog nooit in ons anders zo vredige huis een Canadees, Amerikaan en een paar Nederlanders elkaar de kop in dreigden te slaan om een "erts", een "shoarma" of een "wood" voor een "Ontwiekkeliengscard". Maar stiekem wel leuk dus!
Nou goed, dat was het weer even. Hier alles lekker, dus, ik hoop ook met jullie in Nederland. Groetjes,
Niek
Niek
19 April 2005 - 05:06
Jeanny:
leuk om goed nieuws te horen :) -
19 April 2005 - 07:52
Henrëtte De Goeij:
De oma:
Dus dan toch maar weer eens nadenken over de lakens die ik al heb ingepakt voor de zieke oma. Misschien is er iemand die ze NOG harder nodig heeft. Wat een lastige ethische vragen moeten wij ons stellen vanuit ons overdadige luxe bestaan. Om je rot te schamen! Enfin: we gaan er samen over nadenken als we in San Pedro Sula zijn. -
19 April 2005 - 13:52
Pim F:
Moet je mijn Steen voor 4 shoarma?? -
19 April 2005 - 15:38
Pa De Goeij:
Ben heel benieuwd naar die slee van je: zou hij nog gammeler zijn dan die laatste taxi waarbij de vooras naar mij toekwam als de chauffeur remde?