Late update (ik leef nog)
Door: Niek de Goeij
Blijf op de hoogte en volg Niek
22 Juli 2004 | Honduras, San Pedro Sula
Beste mensen,
nou, na maanden keurig op tijd steeds een teken van leven achter te hebben gelaten is het nu niet zo best gesteld met mijn updates! Het zijn verschrikkelijk drukke weken en ik breng vrij weinig tijd op mijn kantoor door, dus komt het er bijna niet van. Maar niet getreurd: in het kort gaat het goed met me, druk maar happy.
Korte berichten: Abuelito TUTU, mijn 1983 Japanse design oltimer toyot corolla staat geparkeerd met de intentie hem binnenkort naar de 1983 Japanse design oltimer toyota corolla-repareerwinkel te brengen omdat ie niet goed loopt. Mijn gezonde verstand en een antropologische samenvatting van alle tips, adviezen en goede ideeen van mensen om mij heen (heeft ie wel benzine, zit er wel water in de radiator) doen mij denken dat er iets niet goed is met de carburator, luchtfilter en bougies. Hiep hiep hoera, over een paar weken los ik het probleem wel op.
Bezoek! Daan is hier! Niet een paar dagen pas, maar al ruim 2 weken. Dat is een goede reden om minder te schrijven. Ik breng tijd door op kantoor om werk te verzetten en verder ben ik ouderwets hier met Daan op pad. Dagje strand hier, uit eten daar en heerlijk 5 dagen naar, jawel Roatan. Samen lekker aan het duiken en snorkelen gegaan. Niet echt om uit te rusten, maar wel weer prachtig en lekker tussen het koraal en waterwild gehangen.
Verder ga ik morgen naar de VS, naar Virginia om op bezoek te gaan bij Abby. Daar ga ik anderhalve week zitten om een beetje uit te rusten en bij te komen en onder ons gezegd: ik vind het wel even lekker om Honduras en ontwikkelingslanden te verlaten om een beetje te relaxen. 4 Augustus kom ik weer terug naar San Pedro Sula. Dan kan ik direct van start met het verhuizen van alle vrijwilligers naar het appartementencomplex waar we heen gaan. Daar moeten vanaf 11 augustus (en verder) een heerlijk aantal van 10 tot 11 vrijwilligers gaan wonen.
Dan zijn hier nog Roy en Rino, de twee Nederlandse computerhelden die hier de zaken aan het verbeteren zijn. Ze werken hard en laten lekker alle ervaringen over zich heen komen. Dat gaat van kip kluiven tot een woeste waterval afdalen (op je bijna blote gat Roy?!), van het je laten meppen door assertieve meiden tot het zeuren over alles wat insect is en beweegt (veel gebezigde termen als "klotebeest" e.d.). Met een beetje geluk heb ik 20 vrij nieuwe computers gedoneerd gekregen van een College in de VS en die komen gisteren binnen (op dit moment staan ze ergens in Honduras, niemand weet nog waar). Ook is er door een niet heel erg kleine maar niet verder bij naam te noemen Internationale Ontwikkelingsorganisatie een grote donatie van computer updates gedaan. Die zijn helaas door diezelfde gerenommeerde niet zo heel erg kleine en onbekende Internationale Ontwikkelingsorganisatie per abuis naar een verkeerd adres gestuurd. In de Filipijnen. Die komen hopelijk ook nog binnen.
Affijn, een dolle boel hier dus. In de loop van augustus zal ik jullie weer eens verder en uitgebreider berichten. Voor nu, een fijne dag en rust zacht in de wetenschap dat het me goed gaat.
Even eindigen met een interessante quote van meneer Wolfensohn, de chef van de Wereldbank:
"We globally spend some $900 billion per year on defence and in between $50 and $60 on development. If we spend $900 billion on development annually, we would probably not even need $50 billion for defence"
Groetjes uit Honduras!
Niek
P.S.: check voor foto's van het goede leven hier eens www.van-mierlo.org onder foto album.
P.P.S. Meer info op www.ourlittleroses.nl
Groetjes uit Honduras!
Niek
P.P.S. Meer info op www.ourlittleroses.nl
22 Juli 2004 - 22:15
Christine De Goeij:
Zo'n internationaal gezelschap aan vrijwilligers zal je wel bevallen. En leuk om weer even de 'beschaafde ' wereld te betreden. Al kun je over de term 'beschaving' dicussieren.
Meneer Wolfensohn spreekt daar wijze woorden over..... -
24 Juli 2004 - 21:03
BART:
De Intocht was fantastisch! Veel plezier in de States. -
31 Juli 2004 - 14:44
Sjoerd:
Was het maar december, veel plezier in de us en ik mail je snel weer, Sjoerd