Offline in Hondurese stijl - Reisverslag uit San Pedro Sula, Honduras van Niek Goeij - WaarBenJij.nu Offline in Hondurese stijl - Reisverslag uit San Pedro Sula, Honduras van Niek Goeij - WaarBenJij.nu

Offline in Hondurese stijl

Door: Niek de Goeij

Blijf op de hoogte en volg Niek

18 Juni 2004 | Honduras, San Pedro Sula

Beste Mensen,

staaltje Honduras. Vanwege onvrede over het werk van de systeembeheerder hier in Our Little Roses heeft de goede man, waarin ik overigens veel vertrouwen had, de zak gekregen. Naar goede Hondurese traditie verzuipt men hier eerst een kalf, waarna men aanvangt de put te dempen (en de kalf-verzuipende is de vermoorde onschuld :-) en zit ik nu helaas met de pindakaas. Een dag na het ontslag van de systeembeheerder verliest de hele begane grond van Our Little Roses haar internetverbinding en sedert goed 6 dagen ben ik offline met een mooi lang weekend op komst.

Helaas zijn hier te weinig mensen die verstand hebben van computers om een zinnig oordeel te vellen over wat wijs is en wat niet. Virussen zijn beestjes die in je computer kruipen en de server kan vanuit hun eigen bedrijf een breuk in een kabel BINNEN de organisatie herstellen. Het is allemaal om redelijk wanhopig van te worden. Gelukkig landen volgende week zaterdag Roy en Rino hier, twee jonge ICT-specialisten in wie ik vreel vertrouwen heb om de zaken in ieder geval weer lopende te krijgen....

Tot die tijd zal ik helaas wat minder kunnen communiceren.

Groet,

Niek

• 19 Juni 2004 - 20:12

Nout:

Niek ik doe op het fort het systeem wil je graag helpen als oud medewerker. Kom volgende week even langs, groeten Nout.

• 20 Juni 2004 - 11:23

Jet De Goeij:

Geen internetverbinding? Internetverbinding lijkt mij voor een ontwikkelingland als Honduras een ' geschenk uit de hemel'. Met internet kunnen ze nog een beetje meerennen met het rijke westen.
    De ' hemel' laat het wel nu wel een beetje afweten!
    Er zullen dus 'aardse ' handen uit de mouwen moeten worden gestoken!
    Op zoek naar een oplossing dus!!!. Succes ermee!