Hoop in kleine dingen.
Door: Niek de Goeij
Blijf op de hoogte en volg Niek
23 Februari 2004 | Honduras, San Pedro Sula
Hola tod@s,
Tussen alle grootse en meeslepende gebeurtenissen in gebeuren hier ook kleine, hoopvolle zaken.
Vanochtend ben ik op bezoek geweest op een arme school in een wijk achter de mijne. Wat een verschil! Het begon al toen ik de route vroeg naar deze school bij een "pulperia", een minisuper dat ze zeiden:"Cuidado ahi Niek, ahi se asaltan." (Wees voorzichtig daar Niek, daar nemen ze je te grazen.)
Ik ging daar op bezoek omdat een kind uit een arme familie dat naar school gaat van geld dat gegeven wordt door wat vrijwilligers hier mij gevraagd had om een voetbal om een team mee te beginnen. Ik wilde, ook om de vrijwilligers van de zorg af te helpen, wel eerst zien of hij ook werkelijk naar school gaat.
Aangekomen op die school na een voorzichtige wandeling door de blubberstraten van een poeparme wijk trof ik daar Edwin ook echt aan, gekleed in het schooluniform dat we hier voor hem gekocht hebben. Dat was wel een fijne gewaarwording: hij heeft ons niet bedrogen en had echt een schooluniform en -schoenen nodig. Hij was niet op pad om ons, wat volledig bergijpelijk zou zijn, wat afhandig te maken om zijn leven kortstondig te verbeteren.
Bovendien heb ik nu alle reden om die arme school een beetje vooruit te helpen met een voetbal en een bezoekje af en toe om in ieder geval Edwin eens iets lekkers mee te nemen voor de lunch. Ik moet zeggen dat ik er echt blij van ben dat dit werkt, een klein steentje dat bijdraagt aan de ontwikkeling van deze jongen en zo toch ook aan zijn familie.
Hoera!
Niek
Hoera!
Niek
23 Februari 2004 - 17:41
Pa De Goeij:
Dat is een mooi verhaal! Nou nog een goede training en straks in het eerste van PSV (of zo)! -
23 Februari 2004 - 18:41
Mam De Goeij:
Zul je ECHT uitkijken daar in die arme wijk...... -
23 Februari 2004 - 19:45
Jeanny:
Jongen, wat een mooi verhaal en wat beschrijf je dit goed. Ik ben blij dat jij dit kleine steentje hebt opgeraapt ...Take care! -
24 Februari 2004 - 18:51
Jeanette Sluijs:
Hallo Niek,
Ik ben onder de indruk van jouw inzet voor deze kinderen. Ik ben van harte sponsor geworden.
Veel succes en ik lees met plezier de Hondureese verhalen.