Poeprivier
Door: Niek de Goeij
Blijf op de hoogte en volg Niek
17 Februari 2004 | Honduras, San Pedro Sula
Hola!
Twee weken geleden hadden we een vergadering met alle vrijwilligers hier waarin ik mijn taak als Volunteer Coordinator opnam. Een paar vrijwilligers vroegen zich af of het nog heter zou worden dan de 35 graden die we al hadden en ik gaf aan dat naar mijn gevoel de omslag van regentijd naar hete tijd zo rond Valentijnsdag lag. Welnu. Valentijnsdag was zaterdag en de warme, zonnige dagen werden pardoes bewolkte regendagen, exact het omgekeerde van wat ik voorspeld had. Vandaag is zelfs de slechtste dag die ik hier ooit heb meegemaakt met een constante hoosbui en veel muggen. Gelukkig loop ik nog steeds gewoon in een korte broek.
Nadeel van al die regen is dat de straat voor mijn huis in een rivier verandert. Gebrekkige riolering in combinatie met al het water uit de buurt dat naar het laagste punt, mijn straat, stroomt zorgt ervoor dat mijn voortuin een strand is van een rivier van op hoogtepunten 60 cenimeter diep. Ik loop nu in plaats van 10 meter 100 meter naar mijn werk. Ach ja, niet alles kan meezitten!
Niek
Niek
19 Februari 2004 - 09:37
Mam De Goeij:
hou je de malaria risico's goed in de gaten?