Isis!
Door: Niek de Goeij
Blijf op de hoogte en volg Niek
09 Februari 2004 | Honduras, San Pedro Sula
Hallo!
Dit weekend heb ik onverwacht Isis op kunnen halen van haar huis Amor y Vida om een weekend in Our Little Roses te kunnen zijn. Voor de mensen die Isis niet echt kennen, dit is een HIV-geinfecteerd meisje dat in Our Little Roses woonde, maar weg moest omdat haar medicatie en onderwijs niet adekwaat verzorgd kon worden. Amor y Vida is een huis voor kinderen die HIV-geinfecteerd zijn.
Toen ik aankwam bij Amor y Vida vloog Isis me in de armen wat wel heel fijn was, omdat ik me afvroeg of ze me nog wel echt zou herkennen. Ze is niets veranderd behalve dat haar eigenwijze teksten steeds eigenwijzer worden; het resultaat van onderwijs. Ze is nauwelijks gegroeid en nog steeds een heel breekbaar poppetje. Ook vertelde ze dat haar vriendje Jorge was overleden.
Zondagavond heb ik haar weer teruggebracht naar Amor y Vida en voor het eerst dat ik dat deed huilde ze er niet om. Ik heb haar 100 lolly's meegegeven (niet om te delen heb ik gezegd, wat ze erg grappig vond) en gezegd dat ik snel weer langs zou komen. Vervolgens kwam ze me heel lief even knuffelen en ging toen weer bij haar vriendjes lopen patsen dat ze pizza had gegeten en taart. Het was super om haar weer te zien!
Gr. Niek
Gr. Niek