Tikal, been there done that
Door: Niek de Goeij
Blijf op de hoogte en volg Niek
15 Februari 2005 | Guatemala, Cobán
Holaaaaaaaaaa¡!
Even een kort updateje vanuit Coban, een stadje ten Noorden van Guatemala Stad. Zaterdag zijn Abby en ik in alle vroegte vanuit SPS in 1 dag naar Flores in Noord Guatemala gereisd. Dat was een flinke tocht, 11 uur bussen. Vanuit Flores zijn we gisterenochtend om 4 uur richting Tikal, de wereldberoemde Maya'ruines gegaan.
Tikal ligt midden in een tropisch woud en dat maakt dat de bijna 80 meter hoge soms meer dan 2000 jaar oude piramides boven de woudreuzen uittorenen en zo een schitterend uitzicht geven over een groene zee vol dierengeluiden. We investeerden $10 in een goede guide die ons 4 uur lang de ins en outs van de piramides liet zien. Het was echt schitterend en overweldigend en we hebben het voor elkaar gekregen om 8 uur in het park rond te struinen. In vergelijking met Copan, de Hondurese Mayaruines 'naast de deur' voor mij, is Tikal niet zo gedetailleerd, maar dat wordt alleszins goed gemaakt door de enorme omvang van de ruines. Wow!
Verder natuurlijk genoten van alle dieren en planten. Geen Quetzal gezien, wel toekans, verschrikkelijk veel apen, krokodillen van 4 voet lang en een heleboel tarantula´s. Mijn ervaringen in Honduras met deze beestjes maken me al beduidend minder schijterig voor ze; ze zijn echt heel tam. Dan was het dus leuk om zo´n harig beestje uit zijn nestje te lokken.
Na Tikal lagen we om 8 uur in bed te slapen en om 6 uur vanochtend na een heerlijke nacht slaap, op een klein intermezzo met wat luidruchtige beschonken Oosterburen van NL na, ging het wekkertje weer om af te reizen naar Coban. Daar zijn we na 7 uur bussen dus aangekomen, hebben onze spullen in een hotel vol backpackerstuig gegooid en zijn nu aan het internetten om zo dadelijk lekker te gaan eten.
Morgen dus grotten en rivieren, overmorgen natuurlijk bruggen en zwemmen, dan nog naar Guatemala City via een park dat statistisch gezien de grootste kans geeft TOCH nog de Quetzal te zien, en dan weer richting San Pedro Sula, waar de temperaturen wel weer opgelopen zullen zijn tot 35 plus graden. Het is vandaag tenslotte Valentijnsdag, voor mijn gevoel altijd de dag dat in SPS de zomer begint en we 8 maanden temperaturen van boven de 35 graden tegemoet kunnen zien. Pfffffff.... nog maar even genieten van koel Guate dus!
Niek
Niek
15 Februari 2005 - 14:18
Roy:
Ohja waar zijn de baleadas ala roy voor ontbijt nou?? -
16 Februari 2005 - 00:27
Maaike:
hola niek en abby,
goed dat jullie t zo naar je zin hebben. Geniet nog maar lekker van jullie vrije weekje zonder ons en tot zondag!