Orkaan Adriaan, volgens COPECO dan....
Door: Niek de Goeij
Blijf op de hoogte en volg Niek
19 Mei 2005 | Honduras, San Pedro Sula
Hallo Allemaal!
Spannende tijden hier, want we hebben weer een ramp op komst! In 2002 vierden we hier allemaal een dag vrij omdat Rampeninstituut COPECO had aangekondigd dat we een aardbeving zouden krijgen (op een specifieke datum en specifiek tijdstip). Die vond natuurlijk uiteindelijk niet plaats. Nu is er weer een aankondiging van COPECO: een Orkaan genaamd Adriaan.
Het geval wil wel dat COPECO ditmaal zeker gelijk krijgt: Adriaan trekt as we speak over het Westen van Honduras het land binnen, nadat er 60 centimeter regen uit is komen vallen al in El Salvador. Van het westen uit trekt de storm naar voorspelling gewoon oostwaarts en zal ook nog lekker San Pedro Sula aandoen.
SPS is dus in "orkaanmodus" en bereidt zich voor. Ik was vandaag het podium aan het opbouwen voor de musical die door OLR en onze school morgen en woensdag zou opgedragen worden. Dit alles is een project van een enkele vrijwilliger die hier 7 maanden werk in heeft zitten. De eerste shows voor morgen zijn al gecanceled. Ik ben al naar de buurtwinkel geweest om de maximale voorraad van 60 liter drinkwater in te slaan en wat batterijen voor mijn zaklamp. De rest van de vrijwilligers is nu naar de supermarkt om snackfood in te slaan voor morgen en eventueel overmorgen.
Een orkaan is in de stad meer een "pain in the ass" dan iets anders. Er wordt superveel regen verwacht, dus alles zal onbegaanbaar zijn en veel rivieren zullen overstromen. Goede kans dat we stroom kwijtraken en dus een tijdje met kaarsen verder moeten. Maar verder zal het goed gaan, en ik denk dat het allemaal weer afloopt met een sisser. En een beetje regen zijn we als Hollander toch ook nog wel gewend he??!!
Affijn, over mij vooral dus geen zorgen. We gaan gewoon 24 uur kolonisten, hopelijk film kijken (als er maar geen stroomuitval is) en bier drinken. Ook leuk.
Wordt vervolgd,
Vanuit San Pedro Sula die volgens de radio over 1 uur en 21 minuten de orkaan zou moeten krijgen....
Niek
P.S.: Ondertussen staat mijn auto bij een nieuwe garage, dit keer niet meer Don Raul, maar bij Manuel, en die gaat er voor 80 euro een nieuwe pakking inzetten waardoor er geen water meer in de motor komt en hij het weer doet. Zegt ie. Dit is wel even slikken, want het is de duurste reparatie ooit. Maar goed, we zullen zien of het werkt. Als het werkt is het de investering zeker waard geweest.
Wordt vervolgd,
Niek
19 Mei 2005 - 21:16
Pa De Goeij:
Hier regent het ook hoor! En wij doen het zonder bier en batterijen...
Sterkte! -
19 Mei 2005 - 21:21
Ma De Goeij:
pas maar goed op. Ik vind het eigenlijk geen leuk verhaal. Maar ik vertrouw maar weeeeeer op je engelbewaarder en je gezond verstand! -
20 Mei 2005 - 19:06
Binkieboi:
Water?? NIKS GEZIEN! -
20 Mei 2005 - 23:56
Niek Zelve:
Nee, wat een flauwekul. Niks Orkaan, allemaal leugens! -
24 Mei 2005 - 21:27
Tio Daan:
Wat nou nieuwe pakking? Je hebt toch een fiets! Die 80 euro kun je ook investeren in flessen flor de cana voor je vrienden, toch? Dat zijn er dan best veel... -
25 Mei 2005 - 04:47
Maud:
Ten eerste Niek, ik zeur bijna nooit.
Ten tweede, Ik zie ook meer heil in Flor de Cana dan in die lelijke bak van jou.
Ten derde, zo vaak kolonist jij tegenwoordig helemaal niet meer (hoewel ik het hartstikke leuk vind dat je voor mij ondertussen een elektrische douche hebt geklust) (dankjewel papa) -
26 Mei 2005 - 10:19
Tio Daan:
Electrische douche? Daar redden we de mensheid niet mee, Niek... Ga eens heel snel waterputten graven! Deze dagen Hondurees weer hier in NL: 30 graden en warmer... Heerlijk! -
26 Mei 2005 - 21:53
Niek Zelve:
IK BEN DRUK MET WATERPUTTEN GRAVEN; HEB DERHALVE GEEN TIJD VOOR DEZE FLAUWEKUL. MAIL ME OP NIEK@GRAAFPUT.HN -
03 Juni 2005 - 22:20
Roy:
Jongen je graaft helemaal geen putten... je hebt weer vakantie!!!